Togora oljans kvalité

OLYMPUS DIGITAL CAMERADet är jag, Lambriní Theodossiou som har framställt den här olivoljan. Jag har plockat oliverna och även pressat dem till olivolja.

Självklart är Togora olivoljan både biodynamisk och extra, extra virgin.

Enligt definition ”extra Jungfru olivolja” kallas olivoljan som har en surhetsgrad 0% till 0,8%.

olivolja som har surhetsgrd 0,8 – 2% kallas endast jungfru olivolja. Olivolja som har surhetsgrad 2% och uppåt, får inte kallas jungfru för att den olivoljan går inte att äta om den inte raffineras d.v.s behandlas vilket görs med kemiska preparat.grekisk-oregano

 

Min olivolja har nästan obefintlig surhetsgrad. Surhetsgraden ligger på mellan 0,3–0,4 %. Det är surhetsgraden som anger olivoljans kvalité och hållbarhet. Låg surhetsgrad och tunn olivolja = lång hållbarhet, hög surhetsgrad och tjock olivolja=kort hållbarhet.

Olivträden sköts av mig på gammaldags vis och med alla oregano- och timjanbuskar bevarade för
att oliverna ska få den arom som kännetecknar den.